In een zeer spannend finaleweekend heeft Kegel Training Center Eur. NL (KTCE NL) de laatste landstitel in de Lotto NL Vijfmans veroverd! De titel is daarmee weer terug in Tilburg, na twee seizoenen afwezigheid.

Stuivertje wisselen

Op de eerste dag van het finaleweekend nam KTCE NL voor het eerst dit seizoen de koppositie over van Bowling Spijkenisse / Ordonnans. Met 2 punten voorsprong gingen zij zondag 19 april de laatste speeldag in.

Tijdens de zeven games van de laatste speeldag was het bovenin stuivertje wisselen. In wedstrijd 3 verloor het team uit Spijkenisse met slechts 1 pin van het Eindhovense VT&C en stond KTCE NL uit Tilburg er erg goed voor. Maar in wedstrijd 4 stond de onderlinge confrontatie tussen beide teams op het programma en die werd gewonnen door Bowling Spijkenisse / Ordonnans. Het team van teamcaptain Ton Plummen won met 1155 - 1110. Toen KTCE NL ook wedstrijd 5 verloor, van VT&C Company, stond Bowling Spijkenisse / Ordonnans er weer een stuk beter voor.

Het zou op de laatste wedstrijd en de punten voor de total pinfall aankomen. KTCE NL wist de laatste wedstrijd overtuigend te winnen, iets wat Bowling Spijkenisse / Ordonnans niet lukte. Met 1093 - 1047 werd verloren van de uiteindelijke nummer 3 van de league: BV de Worp / Storm-Rotogrip. Het team uit Deventer maakte mede door deze overwinning op het laatst nog een sprong in het klassement, van plek 5 naar het podium.

Op basis van het total pinfall pakte KTCE NL nog één puntje extra en zo kroonde het team onder leiding van teamcaptain Wesley Selier zich tot kampioen 2014-2015!

Eindstand

Na acht speeldagen zit het seizoen erop en feliciteren wij de nieuwe kampioen: Kegel Training Center Eur. NL. De eindstand van seizoen 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Team: Punten: Total Pinfall:
Kegel Training Center Eur. NL 151 58643
Bowling Spijkenisse / Ordonnans 148 58202
BC de Worp / Storm-Rotogrip 115 56428
MIF / Unipolair / Westerpark 111 56504
Dolfijn / Advance Tax / Pro Emmen 107 56708
Maik's Bowling Store 72 54370
Allstars B.T. 46 50548
VT&C Company 41 50539

Klik hier voor alle statistieken van de laatste speeldag en het gehele afgelopen seizoen Lotto NL Vijfmans.