gratisBowling Vereniging Tilburg organiseert in samenwerking met Dolfijn | the plays to be de Tilburgse Kampioenschappen 2024. Dit jaar is deelname gratis voor alle junior- en seniorleden van de BVT!

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, worden de voorronden gespeeld op dinsdag 2 en donderdag 4 april 2024. De finales zijn op zondag 7 april 2024.

Er wordt gespeeld om de volgende titels:

Singles

  • Elite Mixed (scratch gemengd)
  • HCP Heren
  • HCP Dames
  • 50-plus Mixed (handicap gemengd)

Doubles

  • Doubles Mixed Scratch
  • Doubles Mixed Handicap

All-events

  • All-events Kampioen Heren en Dames

De voorronden worden gespeeld over 6 games. De finales worden gespeeld op zondag 4 april 2024.

Voorronde:
U speelt 6 games met twee personen per baan. Deze score telt zowel voor het Singles klassement als het Doubles klassement.

Oliepatroon:
Er wordt gespeeld op Lithium.

Single Kampioenen:
De speler die in zijn of haar klasse de hoogste pinfall (scratch of scratch+hcp) heeft behaald over 6 games is Single Kampioen in deze klasse. Voor de indeling wordt uitgegaan van het pasgemiddelde seizoen 2023/24. Indien niet beschikbaar hanteren we het leaguegemiddelde. Er wordt gespeeld in de volgende klassen:

Klasse:Scratch of Handicap:M/V of Mixed
Elite Mixed Scratch Mixed
HCP Heren 70% van 200 met een maximum van 60 Heren
HCP Dames 70% van 200 met een maximum van 60 Dames
50+ Mixed 70% van 200 met een maximum van 60 Mixed


U dient bij inschrijving aan te geven in welke klasse u wilt deelnemen. Deze keuze kan daarna niet meer worden gewijzigd! Het spreekt voor zich dat een heer van 35 jaar oud niet kan inschrijven voor de klassen HCP Dames of 50-plus Mixed. Bij een verkeerde keuze wordt u automatisch ingedeeld in de klasse Elite Mixed. Bowlers met een gemiddelde van 200+ kunnen enkel inschrijven voor de klasse Elite Mixed.

Double Kampioenen:
De games uit de voorronde tellen ook mee voor het Doubles Kampioenschap. Er zijn twee klassen; Scratch en Handicap. U hoeft hiervoor geen keuze te maken, ieder double speelt met handicap. Uit de standenlijst HCP worden eerst de top 3 op scratch pinfall geschoond, daarna wordt de eindstand bepaald.

All Events Finale:
Voor de All Events Finale plaatsen zich de beste 24 heren en 6 dames op pinfall (scratch), ongeacht de klasse.

Sportprijzen: 
Voor zowel de heren als de dames:

Singles
Nr. 1,2,3 – sportprijzen

Doubles
Nr. 1,2,3 – sportprijzen

All Events
Nr. 1 – sportprijs + waardebon Dolfijn Proshop 25,00 euro + deelname DDK
Nr. 2 – sportprijs + waardebon Dolfijn Proshop 17,50 euro
Nr. 3 – sportprijs + waardebon Dolfijn Proshop 10,00 euro


Halve Finale Heren:
Voor de halve finale plaatsen zich 24 heren. In de halve finale worden 4 games gespeeld waarbij de score uit de voorronde wordt meegenomen. De beste 8 heren na de halve finale plaatsen zich voor de Finale.

Finale:
De finalisten (Top 6 dames na de voorronde  + Top 8 heren na de halve finale)  spelen een Round Robin Finale waarbij de pinfall uit de voorgaande ronden zal worden meegenomen. In de Round Robin Finale zijn er bonuspunten voor een gewonnen wedstrijd (+30), gelijke stand (+15). De speler en speelster die na 17 games (heren) of 11 games (dames) de hoogste score hebben behaald (voorronde + halve finale + finale) zijn Kampioen en Kampioene van Tilburg 2024.

Ex-aequo:
Voorronden
Bij een gelijke stand is de hoogst gepositioneerde speler de speler met de hoogste laatste game. Mocht er daarna nog steeds een gelijke stand zijn dan telt de hoogste voorlaatste game enzovoorts.

Halve finale
Indien er een gelijke stand is beslissend voor een plek in finale dan zal er een 9e en 10e frame worden gespeeld, net zolang totdat een beslissing is gevallen. 

Finale
Bij een gelijke stand beslissend voor de Top 3 van de einduitslag, zal er een 9e en 10e frame worden gespeeld, net zolang totdat een beslissing is gevallen.

Speelschema:

Datum:Aanvang:Serie: 
Dinsdag 2 april 2024 20.00 uur Serie 1 (maximaal 48 spelers) 
Donderdag 4 april 2024 20.00 uur Serie 2 (maximaal 48 spelers) Deze serie is VOL!
Zondag 7 april 2024 10.00 uur Halve Finale Heren 
Zondag 7 april 2024 11.15 uur Finale (Round Robin 

 

Inschrijving:
Deelname is gratis voor alle junior- en seniorleden van de BVT. Schrijft u niet als Dubbel in, dan zal de organisatie proberen een dubbelpartner voor u te vinden. Mogelijk zal dit in een andere serie zijn dan gewenst, of met een dubbelpartner die u niet kent. Er is geen reclame mogelijk!

Inschrijven