Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT

26 augustus vond onze algemene ledenvergadering plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben de leden van de Bowlingvereniging Tilburg onder andere de voorgedragen bestuursleden gekozen. Heeft het bestuur verantwoording afgelegd over het financieel boekjaar 2019 en heeft het een doorkijk gegeven naar het financieel boekjaar 2020 en het bowlingseizoen 2020-2021. Tevens is Thijs Kruiver benoemd tot vrijwilliger van het jaar.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op woensdag 26 augustus 2020.

Hierbij nodigt het bestuur alle leden uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Bowling Vereniging Tilburg. Deze vergadering zal worden gehouden op woensdag 26 augustus 2020, Dolfijn l the plays to be Ringbaan Oost 2A, 5013 CA Tilburg. Aanvangstijd 20:00 uur.

In deze roerige tijd hebben we gelukkig het bowlen weer deels (individueel) op kunnen pakken. Als bestuur van onze vereniging zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met het mogelijk maken van deze hervatting van het bowlen, het afronden van het huidige seizoen en het doorkijken naar het aankomende seizoen.

Onderdeel van deze doorkijk naar aankomend seizoen is het vaststellen van de contributie. Zoals bij de meeste sportverenigingen, bestaat het grootste deel van de inkomsten van Bowling Vereniging Tilburg (“BVT”) uit contributiegelden. De contributie wordt normaal vastgesteld in de algemene ledenvergadering.

De Nederlandse regering heeft op 24 juni aangekondigd dat per 1 juli alle sportaccommodaties weer open mogen en dat ook senioren onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstand meer hoeven te houden, waardoor het organiseren van wedstrijden dan weer mogelijk is.

In de praktijk houdt deze versoepeling in dat de bowlingsport weer actief kan worden beoefend, inclusief het organiseren van competities. Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het bowlen door en tot de deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Het kabinet heeft woensdagavond de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de bowlingsport houdt dat vooralsnog in, dat als het virus onder controle blijft, per 1 september een volgende stap wordt gezet. Alle binnensporten, waaronder de bowlingsport, zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden.

Deze opnieuw verruimde openstelling is goed voor Nederland, maar niet goed vanuit een bowlerperspectief (laat staan de bowling exploitant en personeel). We willen heel graag het geluid van de vallende pins horen, maar het lijkt dat we nog even geduld moeten opbrengen.

Ongekende uitdagingen
De bowlingsport staat voor ongekende uitdagingen. Er wordt door het bestuur hard gewerkt aan de uitvoering van het opstartplan - het organiseren van een bowlingleague - in de wetenschap natuurlijk dat we nog lang niet van dit ellendige virus af zijn. Dat vereist veel creativiteit, solidariteit, aanpassingsvermogen en vooral ook geduld. De gezondheid gaat immers voor alles.

Mocht de Nederlandse maatregelen m.b.t de bowlingsport verder en of eerder worden versoepeld, dan informeren wij u hier spoedig over.

Als u vragen heeft schroom dan niet om contact op te nemen met een van de bestuursleden.