Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT

Deelnemers aan de donderdagleague kunnen sinds dit seizoen 'brackets' spelen. Op de eerste speeldag werd dit getest door alle spelers 5 brackets kado te geven. Op die manier kon iedereen kennis maken met brackets en kijkend naar de uitslagen maakt iedereen kans om te winnen, niet alleen de beste spelers! Grote winnaar van de eerste test: Walter van Boxel.

Kort uitgelegd: Een bracket is een poule van 8 spelers die door de computer wordt geloot. Er zijn dus 4 koppels die tegen elkaar spelen in game 1, de winnaar gaat door naar de volgende ronde. In game 2 zijn er dus nog twee koppels in iedere poule die tegen elkaar spelen, de winnaars van ieder koppel spelen in game 3 tegen elkaar voor plek 1 en 2. Er wordt gespeeld met handicap en een speler kan aan maximaal 5 brackets deelnemen. De computer probeert bij de loting er voor te zorgen dat men niet steeds dezelfde tegenstander treft, daardoor geeft het spelen van meer brackets meer kansen op winst.

De eerste week was voor de lol en viel er niets te winnen. Vanaf week 2 is dat wel mogelijk, inschrijven kan voor aanvang van de league bij Luc Jansen. Nog niet helemaal duidelijk, we leggen het graag uit!

Uitslagen Brackets

Heb je een bijzonder sportresultaat behaald? En wil je graag een oorkonde ontvangen? Meldt dit dan aan bij het bestuur.

Voor erkenning als bijzonder sportresultaat komen in aanmerking de hierna volgende scores of hoger, zoals behaald door een individuele speler en/of door een team, in een game en/of in een serie van minimaal drie opeenvolgende games.

• individuele speler > game 296 – serie 780 (gem. 260)
  • double > game 520 (gem. 260) – serie 1.440 (gem. 240)
  • trio > game 750 (gem. 250) – serie 2.070 (gem. 230)
  • four-men team > game 960 (gem. 240) – serie 2.700 (gem. 225)
  • five-men team > game 1.150 (gem. 230) – serie 3.300 (gem. 220)

Voor onze huisleagues geldt dat de speler of de teamcaptain het bijzonder sportresultaat aan moet melden bij wedstrijdzaken@bvtilburgnl. Wedstrijdzaken zal het bijzonder sportresultaat aanmelden bij de NBF, en na ontvangst oorkonde(s) zal het deze uitreiken aan de speler en/of het team.

Het competitieschema voor alle teams is bekend. Via menukeuze ‘Huisleagues’ kun je alle wedstrijden van jouw team(s) voor het komende seizoen zien.

Dinsdagavondleague
De dinsdagavondleague is ongewijzigd. Tien teams gaan weer de strijd aan voor het kampioenschap.

Donderdagavondleague
Voor de donderdagavondleague is er op verzoek van de algemene ledenvergadering een spelregelwijziging doorgevoerd, namelijk de handicap (lees: bonus) wordt berekend op basis van 70% van 230 scratch. De maximum handicap per game is 60. De handicap wordt na elke speelronde opnieuw bepaald door het scoreprogramma.

Verder hebben we dit seizoen te maken met een oneven aantal teams. Dit maakt dat iedere speelronde een team tegen zijn eigen gemiddelde speelt. Dit houdt in dat je als individu en/of team alleen punten kan verdienen als je niet minder dan 20 punten van je persoonlijke gemiddelde en 60 punten van je teamgemiddelde bowlt.

Let op! Graag uw speciale aandacht voor: speelronde 08 donderdag 24 oktober 2019. Aanvang is 21:15 uur (i.p.v. 20:30 uur).

Meld je team aan! De inschrijvingen voor de dinsdagavond- en donderdagavond huisleague 2019/2020 zijn vanaf nu geopend.

Bowlen in competitieverband is leuk, spannend en vooral heel gezellig! Voor de één als recreatie, voor de ander als sport. Vanaf september start er een nieuwe competitie, te weten op dinsdagavond 3 september 2019 en op donderdagavond 5 september2019.

Wilt u zich inschrijven? Klik dan hier.

logo bvt2017De afgelopen weken is het in de donderdagleague al weer een paar keer voorgekomen dat (zonder toestemming van het leaguebestuur) spelers werden 'geleend' van een ander team om zo toch 'compleet' te zijn. Van de geleende speler tellen de scores alleen voor het eigen gemiddelde.

Omdat dit vorig seizoen ook al regelmatig voorkwam is tijdens de ALV van 2018 is besloten dat deze situatie onwenselijk is en niet meer wordt toegestaan. Op de eerste plaats willen we graag dat teams iedere week compleet zijn, vandaar de lage blindscore en de mogelijkheid om reserves op te geven. Bovendien kan in geval van nood een wedstrijd op een ander tijdstip worden gespeeld.
Daarnaast kan een 'geleende' speler die voor het eigen gemiddelde speelt in het begin van het seizoen door een lage score een te hoge handicap krijgen, wat competitievervalsing in de hand werkt. Tenslotte is het terugzetten van geleende spelers en het invoeren van de scores voor eigen gemiddelde veel extra werk voor de personen die de league verwerken.

Subcategorieën