Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het demissionair kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd. Inmiddels is duidelijk dat een deel van de coronamaatregelen niet voor de verenigingsactiviteiten van Bowling Vereniging Tilburg geldt.

Voor horeca-sporten (waaronder bowlen) geldt dat de hoofdfunctie van de accommodatie bepaalt welke openingstijden gelden voor de sportbeoefening. Dolfijn - the plays to be - wordt gezien als een spellocatie met een horecagedeelte.

Spellocaties mogen geopend zijn van 06.00 uur tot 20.00 uur (update 16-11-2021: voorlopig mogen van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant spellocaties weer tot 20.00 uur geopend zijn. Dit was 18.00 uur). Bij spellocaties met een horecagedeelte mag alleen het horecagedeelte tot 20.00 uur geopend blijven. Bij sportbeoefening, bowlen in verenigingsverband, geldt de eindtijd van 20.00 uur niet. Oftewel:

  • Tot 20.00 uur mag er gebowld (en minigolf gespeeld) worden, want dat valt onder recreatie;
  • Tot 20.00 uur mag gebruik worden gemaakt van het horecagedeelte (eten en drinken bestellen/nuttigen);
  • Na 20.00 uur mag er gebowld worden in verenigingsverband. Het horecagedeelte is na 20.00 uur dicht, ook voor de vereniging.

Voor de BVT betekent dit dat de geplande huisleagues doorgaan. Oftewel we verwachten de spelende teams van de dinsdagavondleague op 16 november, jeugdleague op 17 november en de donderdagavondleague op 18 november.

Wel zijn er aanvullende maatregelen van toepassing:

  • publiek is niet toegelaten bij trainingen en huisleagues. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor het kunnen spelen van trainingen en huisleagues, zoals wedstrijdleiders, trainers, coaches, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders;
  • houd buiten het bowlen om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar;
  • het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder;
  • het meenemen van eigen drinken is toegestaan.

We vragen iedereen dringend om zich aan deze maatregelen te houden. We rekenen op ieders begrip en flexibiliteit.