Afdrukken
Categorie: Bestuursnieuws
Hits: 1903

Op 13 oktober heeft het kabinet heeft ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd om de sociale contacten en de reisbeperkingen te beperken. Voor de sport (in het algemeen) betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Huisleagues zijn niet toegestaan.

De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en in de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is. Dit betekent dat de huisleagues, in welke speelvorm dan ook, dientengevolge zijn afgelast.

De corona-routekaart
Het kabinet heeft een routekaart ontwikkeld met daarop de coronamaatregelen die per risiconiveau (ten minste) genomen worden. Met de routekaart moet voortaan duidelijk zijn wanneer het kabinet welke maatregelen neemt, en op basis van welke cijfers. De routekaart zal vooral een handleiding zijn voor het bestuur de komende maanden, als het virus naar verwachting af en toe weer oplaait.

De kaart is geen statisch geheel, het kabinet kan er altijd nieuwe maatregelen aan toevoegen of varianten maken. Een voorbehoud is dus op z’n plaats.

Op basis van de routekaart laat het bestuur per risiconiveau zien welke maatregelen per niveau gelden voor Bowling Vereniging Tilburg:

Vanaf risiconiveau

Maatregel

Toelichting

Waakzaam

Geen beperkingen

Dinsdag- en donderdagavond trio-leagues / Jeugdleague

Zorgelijk

Geen beperkingen

Dinsdag- en donderdagavond trio-leagues / Jeugdleague

Ernstig

Alternatieve league

Zondagochtend singles-league (max. 30 bowlers)

Zeer ernstig

Geen league

 

Lockdown

Geen league

 


Zodra er nieuws of meer informatie beschikbaar is, hoort u dit zo snel mogelijk. Voor ons als bestuur zijn de veiligheid en gezondheid van onze leden en betrokkenen het allerbelangrijkst in deze tijden. Denk aan jezelf, aan je naasten en aan anderen.

Met sportieve groet,
Bestuur BVT