Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Inschrijven

Binnenkort bij BVT
  

De eerste speeldag helaas weer moeten constateren dat het wisselen van spelers voor sommige teams toch nog steeds een grote uitdaging vormt. Daarom hieronder voor de laatste keer een korte uitleg:

Uitgangspunt
De game is afgelopen, er knippert een groen blokje op het scorescherm met de melding dat er een nieuwe game wordt gestart zodra er een bal wordt gegooid. En een team wil een speler wisselen.

Hoe moet het niet:
Als je op dit moment een speler zou vervangen, wissel je de speler nog in de huidige game. De nieuwe game is immers nog niet begonnen want de groene melding knippert nog op het scherm. Wat er dan gebeurt is dat de score van de gewisselde speler wordt gewist en dat de nieuwe speler nog een hele game moet gooien.

Hoe moet het zeker niet:
Nooit een speler verwijderen en een andere speler toevoegen! Op deze wijze verwijder je de speler helemaal uit de league en dat geeft bij het verwerken van de scores een hoop extra werk.

Hoe moet het dan wel:
Gooi eerst een bal zodat de volgende game start. Dit MOET een speler zijn die aan de volgende game deelneemt. Mocht het zo zijn dat op beide banen de eerste speler wordt gewisseld dan kun je even de volgorde wijzigen.
Zodra de nieuwe game is gestart (rode balkjes op het scorescherm) dan kun je spelers gaan wisselen. Dit doe je door te kiezen voor 'VERVANG SPELER'. Kies uit de lijst de speler die je gewisseld moet worden, klik deze aan en ga dan naar 'VERVANG SPELER'. Uit het rijtje spelers dat nu verschijnt kun je de wisselspeler kiezen.

Zo, de eerste die het nu nog fout doet tijdens de league moet een rondje geven!